Провеждане на 15 състезания през сезон 2020 ще бъде нужно на Формула 1, за да генерира достатъчно приходи. Това съобщава Auto Motor und Sport, позовавайки се на информация от шеф на отбор, пожелал анонимност.

Собственикът на спорта "Либърти медия" е обявил пред отборите, че при 15 надпревари ще бъдат изпълнени ангажиментите към телевизиите, излъчващи шампионата, както и спонсорите. Тогава ще бъдат покрити и разходите, които правят всички отбори, за да участват.

Сезон 2020 беше повлиян от здравната световна криза, причинена от пандемията от коронавирус. Тя наложи отлагане на първия старт за Гран при на Австралия малко преди началото на състезателния уикенд. След това бяха отложени всички надпревари до края на юни.

Надеждите на "Либърти" и отборите са сезонът да започне на 5 юли с Гран при на Австрия. След това ще има две състезания на пистата "Силвърстоун" във Великобритания.

Формула 1 вече разпространи план-график, който включва състезания не само в Европа, но в Азия и Северна Америка, който засега е предварителен.

Дневник