Положителни проби за коронавирус на десетима души повдигнаха въпроси за завръщането на германския футбол, съобщи "Ройтерс". От Германската футболна лига (DFL) са направили 1724 теста на играчи и служители на клубовете от първите две нива като част от мерките по процеса за подновяване на първенството.

Случаите са докладвани на здравните власти и заразените са поставени незабавно под 14-дневна карантина. От информацията не се посочва дали сред тях има футболисти.

Наскоро DFL представи план за провеждане на мачове без публика, който включва чести тестове на играчите. Според него цели клубове няма да бъдат поставяни под карантина, а ще се изолират само заразените. Такъв е случаят с "Кьолн", който в петък потвърди три положителни резултата на свои служители.

"Тестовете, проведени през последните няколко дни, имат за цел да осигурят допълнителна сигурност и по този начин да защитят играчите от инфекция по време на отборни тренировки или мачове", се казва в съобщението на DFL.

На клубовете беше разрешено да провеждат тренировки на малки групи, като следващата фаза включва занимания на целия отбор.

Планът за подновяване на първенството на 9 май получи положителни мнения, като в сряда правителството се очаква да вземе решение за възобновяването на футбола.

Дневник