Заради пандемията от коронавирус Денят на Шумен – 11 май ще бъде отбелязан с културна програма, която ще бъде представена онлайн, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Тя може да бъде проследена на официалната Facebook страница на община Шумен, профила на общината в YouTube, сайта на общината и профила на кмета Любомир Христов във Facebook

Там ще бъдат публикувани видео материалите, филмите и концертите, специално подбрани за празника и подготвени от Община Шумен, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”, ДКТ “Васил Друмев”, образователни структури и културни институти.

Организираният от ДКТ “Васил Друмев" Международен театрален фестивал Нова българска драма се отлага. Няма да има и празнична сесия на Общинския съвет.

 На 11 май в 10,00 часа по Телевизия Шумен ще започне специална празнична програма, посветена на Деня на Шумен. В нея ще бъдат обявени имената на шуменци, предложени да бъдат удостоени със званието Почетен гражданин на града, Златна значка за заслуги в различни области на обществения живот, както и наградените участници в конкурса за унгарска и българска литература.

 Празничната вечер ще завърши със заря, която ще бъде в 21,30 часа.

ШУМ.БГ