Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен обяви традиционния си конкурс за най-добра екологична инициатива „Мисли зелено – пази природата“. През тази година той ще се проведе в онлайн формат, съобщиха от екоинспекцията.

Конкурсът е за индивидуално участие на децата от Шуменска и Търговищка област, които подпомогнати от своите родители, искат да споделят в снимки оригинални дейности по опазване на околната среда у дома. Той ще се проведе в две възрастови категории - за малчуганите от детските градини и учениците от първи до седми клас, а втората категория е насочена към по-големите ученици от осми до дванадесети клас.

Според регламента представителите от първата категория ще трябва да покажат в снимки (до три броя) с кратко описание как засаждат, зацветяват у дома или в двора, рециклират, събират разделно отпадъци или други дейности опазващи природата. Предизвикателството пред големите ученици е да се представят с фотография на защитени растения или защитени територии и зони от обхвата на регионалната екоинспекция, която също да бъде придружена с кратко описание.

Срокът за изпращане на материалите е до 1 юни на електронната поща на РИОСВ – Шумен: pr@riosv-shumen.eu. и да съдържат информация за имена, възраст и телефон за контакти.

Експертно жури ще определи по оригиналност победителите в двете категории, а класирането ще бъде оповестено на 5 юни - Световния ден на околната среда на сайта на РИОСВ и във Фейсбук страницата.

Всички участници ще получат грамоти по пощата, а победителите и предметни награди.

ШУМ.БГ