Кубрат Пулев вярва, че световният шампион в бокса Антъни Джошуа е страхливец. В интервю за "Скай спортс" българинът обеща да прекъсне надеждите на британеца за обединителен мач на титлите в тежка категория срещу Тайсън Фюри.

Пулев е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Двубоят му с Джошуа трябваше да се проведе на 20 юни, но битката беше отложена поне с месец заради пандемията от коронавирус.

Стадионът на "Тотнъм" ще приеме мача, като Пулев заяви, че мястото е избрано преднамерено, за да може Джошуа да получи домакинско предимство. Българинът вярва, че ще излезе победител, тъй като има повече умения от британеца.

"Далеч по-прецизен и по-умен боксьор съм от него. И ще го победя брутално. Очевидно е, че той се страхува. Не виждам друга причина. Защо мачът трябва да е в Лондон? Защо битката не може да се проведе на никое друго място? Сами си отговорете", каза Пулев.

Българинът уточни, че не е притеснен от мястото за провеждане на двубоя и от началото на преговорите е настоявал той да бъде на неутрална територия.

"За истинския боец няма такова нещо като идеално място. Той може да се бие навсякъде и не се притеснява за нищо. Избирането на конкретно място е за страхливците. За тези, които предпочитат да говорят много, без да действат", заяви Пулев.

Той уточни, че има подписан договор с Джошуа и британецът няма как да избере да се бие с Фюри, тъй като рискува да плати големи неустойки по споразумението. Според Пулев съперникът му още не се е съвзел психологически от първата си загуба срещу Анди Руис и е въпрос на време да допусне ново поражение.

"Повече от убеден съм, че мога да го направя. Независимо колко много Еди Хърн се опитва да маневрира и да играе малките си игрички, аз ще се изправя срещу Джошуа и ще го победя. Писано е да стане", каза Пулев.

Българинът съжалява, че заради контузия не успя да се изправи срещу Джошуа през 2017 г. Според Пулев "такава е била божията воля" и така победата му ще бъде по-сладка.

Българинът не вярва, че пандемията ще попречи на провеждането на мача.

Дневник