Лиляна Деянова (известна като певицата Лилана) и съдружникът й Мартин Димитров остават задържани в ареста за постоянно, реши днес Апелативният специализиран съд. Те обжалваха мярката си, но съдиите отхвърлиха искането им.

Гаранцията на брата на Лилана - популярният бийтбокс изпълнител Александър Деянов, известен като SkilleR, беше намалена наполовина и от 100 хил. лева вече е 50 хил. лева.

Съдът потвърди, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу тях може да се предположи, че те са извършили престъпленията, за които са обвинени. Според магистратите е налице и опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Лиляна Деянова, Мартин Димитров, Александър Деянов и още двама души бяха задържани на 25 април. Те получиха обвинения за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства. Адвокатът на Лилана Николай Хаджигенов пък заяви, че арестите водят към разследването на хазартния бизнесмен Васил Божков, който според властите се намира в ОАЕ и има искане за неговото екстрадиране.

Дневник