Защитникът на "Лудогорец" Козмин Моци поднови договора си с клуба. Румънският бранител изрази намерение да завърши кариерата си в отбора от Разград.

Шампионите обявиха новината в сайта си, но не посочват продължителността на договора.

"Щастлив съм, защото "Лудогорец" е отборът на сърцето ми. Искам да поставим една звезда над емблемата на фланелките, спечелвайки десет титли. Това е голямата ми цел. Ще завърша кариерата си в клуба", каза Моци.

"Лудогорец" е в серия от осем последователни титли. Този сезон шампионите вървяха уверено към девета, но очакват решението дали мачовете ще бъдат подновени.

Моци дойде в "Лудогорец" през 2012 г. от румънския "Динамо" (Букурещ), като изигра 275 мача за отбора и вкара 34 гола. Най-паметният му момент е спасяването на дузпи срещу "Стяуа", с което прати отбора за пръв път в групите на Шампионската лига. С този успех си заслужи честта една от трибуните на стадиона в Разград да носи името му.

Заради кризата "Лудогорец" прие мерки, включващи намаляването на заплатите на отбора с 30%, както и кандидатстване по програмата за помощ от правителството, позната като 60/40. Преди ден клубът обяви, че е подновил договора и с голмайстора си Клаудиу Кешеру.

Дневник