В очакване на възобновяване на вътрешните и международните полети след прекъсването им заради пандемията от новия коронавирус, турският национален авиопревозвач Turkish Airlines е подготвил проект за разписание за юни, юли и август, съобщи днес Анадолската агенция, като се позовава на източници, пожелали анонимност заради ограничения на медийните изявления.

Турските авиолинии ще възобновят вътрешните полети през юни, а международните полети ще бъдат подновени постепенно, са казали източниците.

Според разписанието от юни компанията ще лети до 22 дестинации в 19 страни, сред които Канада, Казахстан, Афганистан, Япония, Китай, Южна Корея, Сингапур, Дания, Швеция, Германия, Норвегия, Австрия, Нидерландия, Белгия, Беларус, Израел, Кувейт, Грузия и Ливан. Общо полетите ще бъдат 75 седмично.

Авиокомпанията предвижда първоначално да извършва 60 процента от вътрешните полети, след което да добави нови дестинации през юли и август. Броят на дестинациите и на седмичната честота на полетите по международните маршрути ще се увеличат на 103 и 572 съответно през юли и на 160 и 937 през август.

Turkish Airlines прекрати всички вътрешни и международни полети до 28 май като мярка срещу пандемията от новия коронавирус.

/БТА, Дневник