През юни Турските авиолинии ще подновят в пълен обем вътрешните полети в страната, както и международните полети до 19 страни. България обаче не е сред тях.

Броят на страните, до които ще се извършват полети, ще се увеличава постепенно и ще достигне 74 през юли и 98 през август, съобщиха от Турските авиолинии.

По-рано от компанията удължиха замразяването на вътрешните и международните полети до 28 май – 2 дни след края на религиозния празник Рамазан байрам, който обикновено е повод много хора да пътуват, за да посетят роднини и близки.

Президентът на Турския футболен съюз Нихат Йоздемир съобщи, че в периода 12-14 юни ще се подновят мачовете от турското футболно първенство, от което остават 8 кръга. Първенството трябва да завърши през юли, допълни Йоздемир.

Здравният министър Фахреттин Коджа сподели снимка от днес с множество хора на знаковия истанбулски булевард „Истиклял“ и призова хората да спазват социална дистанция и да подкрепят усилията за борба с коронавируса. За наплива по улиците и пазарите в големите градове благоприятства и хубавото време. В понеделник трафикът в Истанбул достигна половината от нивата преди пандемията.

На 11 май ще заработят всички основни производства в страната, които са прекъснали производствата си, съобщи вчера министърът на промишлеността Мустафа Варанк.

След правителствено заседание в понеделник турският лидер Реджеп Тайип Ердоган обяви смекчаване на редица противоепидемични мерки.

Хората над 65 и под 20 години ще може да излизат по 4 часа в определени дни и отрязък от време. От другия понеделник при спазване на мерките за дистанция отново ще заработят търговските центрове, фризьорските и салоните за красота.

Беше вдигната забраната за влизане и излизане на автомобили от 7 от 31 от най-големите области в страната, но за другите 24, включително Истанбул и Анкара, тя беше продължена за още 14 дни. Сред областите, в които забраната беше вдигната, са туристическите региони Айдън, Анталия, Мерсин, Мугла.

Междувременно доларът продължи да увеличава стойността си спрямо турската лира, като на моменти днес курсът достигаше 7,15 лири за щатската валута.

Днес.бг