След седмица Бундеслигата ще стане първото голямо първенство, което ще бъде подновено в условията на пандемията от коронавирус. Малко повече от два месеца след спирането на мачовете германският шампионат се завръща, а въпросите около него продължават да бъдат много.

Един от тях е как ще се празнуват головете, след като се препоръчва да няма контакти между играчите. Вестник "Билд" публикува информация, позовавайки се на документ от Германската футболна лига (DFL), изпратен до клубовете.

"Празнуването на голове ще се позволява с леко докосване с лакти или контакт с крака", пише в документа, съобщава "Билд".

Според него прегръдките между играчите и традиционното поздравяване с длани са напълно забранени.

Медицинската комисия към ФИФА вече препоръча играчите да спрат да плюят по терена. Според проучване отделянето на телесни течности помага за разпространението на COVID-19.

Бундеслигата съобщи, че на мачовете няма да има деца, които да извеждат играчите, както бе досега. Отборните снимки се забраняват, а тимовете ще излизат от тунела по различно време.

"Билд" съобщава, че в документа на DFL има още препоръки. Сред тях са всички на резервените скамейки да носят предпазни маски и между тях да има празна седалка.

"Треньорите могат да отместват маските си, за да дадат инструкции на играчите. Това е позволено, ако не се намира на 1.5 метра до други хора".

DFL препоръчва и времето, прекарано в съблекалните да се съкрати.

Дневник