38-годишен шуменец бе задържан за 24 часа в РУ- Шумен, след проверка на полицаи установили, че кара без книжка, с технически неизправен автомобил, без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и технически преглед и с 1,38 промила алкохол.

Той бил спрян за проверка около 21:30 часа на 8 май на ул. “Индустриална“ в Шумен  близо до входа на строителна борса. Полицаите забелязали, че колата Фолксваген „Пасат“, управлявана от мъжа е с поставени различни табели отпред и отзад.

Водачът не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а при справка полицаите установили, че е неправоспособен и че управлява в едногодишен срок от установяването му, че шофира без книжка. Лъхал е и на алкохол, а при тестване с дрегер са отчетени 1,38 промила. Дал е кръвна проба за анализ. Автомобилът бил технически неизправен, нямал задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и  технически преглед.

38-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен и по случая е образувано  досъдебно производство, уточняват от полицията.

ШУМ.БГ