Клубовете от Висшата лига се насочват към ключова седмица, в която ще търсят отговори дали завръщането на футбола е възможно, пише Би Би Си. В понеделник представителите им ще се срещнат, за да продължат разговорите за плана "Рестарт".

Министър-председателят Борис Джонсън не спомена професионалния футбол, когато говори за стъпките за облекчаване на мерките срещу коронавируса. Според информацията очакванията са правителството да обяви, че разрешава на елитни спортисти да започнат по-късно тази седмица групови тренировки при строги ограничения.

Твърдението е, че планът "Рестарт" за подновяването на мачовете от английското футболно първенство е свързан с провеждане на мачовете на неутрални стадиони. Това условие раздели клубовете, тъй като някои са против.

Притесненията на клубовете са свързани със заплахата да бъдат загубени над 1 млрд. паунда от телевизионни права, ако сезонът не бъде довършен.

Друг проблем може да се окажат притесненията на футболистите за подновяването на сезона.

"Има играчи, които заявиха, че истински се притесняват. Има футболисти с малки деца, с бременни жени", заяви Боби Барнс от Асоциацията на професионалните футболисти.

Дневник