Антъни Джошуа и щабът му предпочитат да проведат мача за световната титла по бокс срещу Кубрат Пулев във Великобритания. Това обяви мениджърът на британския боксьор Еди Хърн пред "Скай Спортс".

Срещата между двамата беше насрочена за 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, но пандемията от коронавирус наложи отлагането ѝ за неопределено време.

"За момента нашите предпочитания са да направим мач във Великобритания. Ние обаче оставаме отворени и към други опции и алтернативни места, ако Великобритания не е възможност", коментира Хърн.

Джошуа, който държи титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA), не се е бил в родината си от септември 2018 г., когато победи Александър Поветкин. Последните му две срещи с Анди Руис (загуба и победа) бяха в САЩ и Саудитска Арабия.

 

Кубрат Пулев е съгласен да се бие с Джошуа в родината му. Пред "Дневник" промотърът на българина Ивайло Гоцев обяви, че са предложили мачът да бъде на римски амфитеатър в Хърватия.

Гоцев коментира същото и пред "Скай Спортс", потвърждавайки, че двата щаба имат срок три седмици, за да постигнат договорка за място.

Пулев трябваше да се изправи срещу Джошуа още през 2017 г., но двубоят пропадна заради контузия на гръден мускул. За българина това ще бъде втори мач за световната титла, след като през 2014 г. Пулев загуби от Владимир Кличко с нокаут.

Дневник