Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел може да се раздели с "Ферари" след края на сезон 2020, съобщават медиите в Италия. Според авторитетния журналист Лео Турини германецът разглежда предложения от два тима - "Рено" и "Макларън".

Договорът на Фетел е до края на годината, като в италианския печат се споменава, че той вече е отхвърлил предложение за удължаването му с една година. То е било със заплата около 13 милиона евро.

Германският пилот е провел още разговори със Скудерията и има срок от един месец, за да отговори.

Фетел кара за "Ферари" от 2015 г., като има 14 победи за тима (№3 във вечната ранглиста след Михаел Шумахер 72 и Ники Лауда 15), но досега не успява да се пребори за титлата. През 2019 г. Фетел имаше трудности да се справи с новия си съотборник Шарл Льоклер.

Ситуацията около Фетел е следена от "Рено", като френският тим може да остане без звездата си Даниел Рикардо. Договорът на австралиеца изтича в края на сезона, а неговото желание е да се бори за титлата.

Сходно е положението с "Макларън" и Карлос Сайнц. Испанецът е сред пилотите, които са следени от "Ферари", а според Турини Скудерията не изключва вариант да го размени за Фетел.

"Ферари" няма титла при пилотите от 2007 г., когато шампион стана Кими Райконен.

Дневник