Проблемите с простатата често са определяни като „мъжки“ такива. И има защо – тази жлеза е част само от мъжката пикочно-полова система. Обикновено се превръща в доста проблемна зона за много мъже – особено след определена възраст – около 60 години, но е възможно и по-рано. Заради това е хубаво да се запасят с правилните храни, които могат да помогнат за предотвратяване на по-сериозни проблеми с простатата. В допълнение на това, могат да изпробват и натуралните капки за пречистване и потентност Prostect. Те имат био-активна формула с органични екстракти от репей, хвойна, бяла коприва, кипрей и блуграс, полезни за мъжката пикочно-полова система.

  1. Домати

Доматите съдържат мощен антиоксидант, наречен ликопен. Той дава и червеният цвят на домата, както и на много други червени плодове и зеленчуци. Доматите са полезни за предотвратяване на ДПХ, както и туморни образувания. Няма значение как ги приемате – сурови във салата или като сос към любимата Ви паста.

Чудите са как и защо точно доматите могат да са полезни в такива случаи? Именно заради ликопена. Той може да намали увреждането на клетките и забави развитието на по-нататъшни симптоми и заболявания на ракови клетки. Но тъй като ликопенът е плътно свързан с клетъчните стени, телата ни изпитват трудности за извличането му от сурови домати. Варени или пасирани доматени продукти може да са по-добри варианти.

Препоръчани ястия: Доматена салата, спагети със доматен сос или пюре.
 

  1. Соя

Учени смятат, че химичните вещества, съдържащи се в соевите зърна помагат да помогнат при ДПХ и рак на простатата. Освен това имат и превантивно действие срещу повторното появяване на симптомите.


Препоръчани ястия: Соево мляко, тофу, соев хляб, печени ядки соя и много други изделия, направени от това полезно растение.

  1. Броколи

Броколите са зеленчук, който съдържа много сложни съединения. Той е богат на множество минерали и витамини, които имат превантивни действия срещу появата на множество заболявания. Освен това, има и противовъзпалителни и антиоксиданти свойства, чрез които се бори със състояния, като увеличена простата. Също се смята, че броколите могат да помогнат за предпазване от тумори. Причините все още не са напълно ясни, но изследователите предполагат, че един от фитохимикалите, наречен сулфорафан, избирателно се прицелва и убива раковите клетки, като същевременно оставя нормалните клетки на простатата здрави и незасегнати.

Препоръчани ястия: Супа от броколи, запеканка с броколи, задушени броколи с лимонов сок и билки.

  1. Червени Чушки

Те са изключително богати на витамин С, който се намира в зеленчуците, може да играе роля в борбата с ДПХ. Една чаша нарязани сурови чушки съдържа почти 200 процента от дневния ви необходим прием на витамин С. Подобно на доматите, червените чушки също са богати на ликопен. А както споменахме в началото, той може да забави развитието на неблагоприятни промени в тъканите и клетките.

Препоръчани ястия: Пълнени чушки, чушки с яйца и сирене, печени чушки с доматен сос.

  1. Нар

Този плод може да е малко досаден, докато се обели и приготви за ядене. Но напълно си заслужава усилията. Нарът е богат на витамини и с противовъзпалителни свойства. Също така има положителни свойства за намаляването на риск от болестта на Алцхаймер, по-здрави зъби, по-добро състояния на бъбреците, както и действа превантивно срещу уголемяването на простата.

Може да похапнете плода суров или под формата на фреш или сок.

  1. Риба

Полиненаситените мазнини като омега-3 и омега-6 са основните мастни киселини, които се набавят от храната. Те не се синтезират от тялото. Традиционния режим на хранене съдържа има много омега-6 мастни киселини, но не много омега-3. По-здравословен баланс между двата типа мастни киселини би имал по-добро действия за предотвратяването на ДПХ. Добри източници на омега-3 мастни киселини са рибите, срещани в северните сладководни басейни. Те включват сьомга, херинга, скумрия и пъстърва.

Могат да бъдат консумирани по Вашия любим начин за приготвяне на риба.

  1. Зеле

Кръстоцветните зеленчуци съдържат полезни витамини и елементи, са свързани с забавянето и предотвратяването на увеличение на простата, както и вероятно от рак. Съществуват множество твърдения, че здравословната диета, богата на множество зеленчуци, спомага за приема на важни хранителни вещества. Това включва и антиоксиданти, които играят роля за поддържането и предотвратяването на уголемяването на простатата. Те се съдържат и в био-капките за потентност Prostect.

Зелето и другите кръстоцветни зеленчуци могат да бъдат приготвяни по предпочитан от Вас начин – салата, варени, печени, с месо.

Погрижете Се за Себе си Чрез Храната, Която Консумирате!

Важно е да не забравяме да се грижим за себе си – това включва и храната, която приемаме. Добре е да се отдалечим от вредните храни, от които тялото ни изпитва повече вреди, отколкото ползи. Заредете хладилника с полезни плодове и зеленчуци и се насладете на свежият им вкус!

Здраве Днес