Ръководството на Висшата лига ще отправи призив към правителството на Великобритания да преосмисли нуждата от провеждане на мачове на неутрален терен като единствена възможност в плановете за доиграване на сезона, съобщи "Таймс" и "Дейли мейл".

Според информацията "повече от половината" клубове от елита са изразили желание да домакинстват на собствените си стадиони. Различните мнения по темата са в основата за липсата на решение около начина за завършване на сезона.

Токова не беше взето и по време на поредната видеосреща между представители на клубовете. На нея отборите са се разбрали да продължат до края на сезона договорите на тези играчи, чиито контракти изтичат на 30 юни.

Междувременно правителството на Великобритания излезе с подробен доклад, в който обяви, че втората фаза от начертания план включа одобрение за провеждането на спортни и културни събития пред закрити врата, като това няма да се случи преди 1 юни.

Според "Индипендънт" в началото на видеосрещата в понеделник от Футболната асоциация са съобщили, че сезонът трябва да бъде решен по спортен принцип и преждевременното му прекратяване остава тема, която не стои дневен ред.

Според плана "Рестарт" клубовете обсъждат да започнат мачовете на 12 юни.

Дневник