Актьорът в ролята на Монк - Тони Шалуб и съпругата му Брук Адамс са били заразени с коронавирус.

"Миналият месец аз и съпругата ми дадохме положителен резултат след тест за коронавирус. Изкарахме няколко тежки седмици, но осъзнаваме колко много хора са носители на вируса и са били по-зле от нас", съобщи актьорът.

"Надявам се, че сте внимателни и следвате противоепидемичните указания. Всъщност сега всички сме като Монк", каза още Шалуб, докато седи на дивана с кучето си.

Видето, чрез което Шалуб разказва за короновируса, започва като сериала, с който е известен - "Монк". Акторът гледа новини, след което отива в банята и дълго време мие ръцете си, облечен като Монк. После почиства огледалото си, въпреки че изглежда кристалночисто, и отново продължава да мие ръцете си.

В духа на пандемията и в стила на Монк, видеото продължава със сцена, в която той си слага ръкавици, но не само на ръцете, а и на краката. После изважда плодовете, които е измил в съдомиялната машина, подредени по вид и цвят, разбира се.

Той се отнася и с голям внимание към пратка, доставена до адреса му като я отваря от разстояние.

После се вижда, че не е прекъснал контактите си с останалите актьори от сериала и разговаря с тях онлайн, а когато приключва разговорът затваря лаптопа си с пръчка, за да не го докосва.

Дарик