Специализирана полицейска операция по безопасност на движението започва от днес на територията на ОДМВР-Шумен, съобщиха от полицията.

Тя ще продължи до 20 май и полицейските екипи ще следят дали водачите спазват скоростните режими. Проверки ще се извършват както на участъците с предпоставки за пътни инциденти, така и по АМ „Хемус“, второкласни и третокласни пътища. Контрол ще има и извън населените места, там, където има условия за управление на моторни превозни средства с висока скорост, обясниха от ОДМВР.

По данни на полицията В Нови пазар от началото на месец май са заснети 42 клипа за превишения на скоростта. Повечето от нарушенията са установени в населено място. Трима са водачите, които ще бъдат лишени от правото да управляват, след като за засечени да шофират с двойно по-висока от максимално позволената скорост. Единият от случаите е от 11 май в Каспичан, където е установен водач на лек автомобил Опел с шуменска регистрация, който преминал със 135 км/ час при разрешени максимално 50 км/ час. На 8 май са засечени още двама водачи – на Ауди с шуменска регистрация, превишил скоростта в населено място със 71 км/ час и на Фолксваген със софийска, който при максимално допустима скорост от 50 км/ час бил установен да шофира със 124 км/ час.

От началото на месец май до момента с преносимата мобилна камера в областта са заснети 463 клипа с превишения на скоростта. 

ШУМ.БГ