Премиерът Бойко Борисов е отказал да приеме акциите на "Левски", обявиха от пресслужбата на Министерския съвет. По-рано през деня бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на футболния клуб, обяви, че ще му предаде мажоритарния пакет акции.

"Премиерът Борисов отказа да приеме акциите и счита това за несериозно. Затова не мога да приема папката", коментира говорителят на премиера Севдалина Арнаудова. "Начинът, по който това нещо се случва, е обиден, унизителен и не е сериозно да се изпращат така документи. Обидно е и към феновете на "Левски"."

Акциите бяха занесени в Министерския съвет от телевизионния водещ Сашо Диков.

"За да има прехвърляне на акциите, трябва да има волеизявление и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Това е опит за политизиране на ситуацията. Няма как премиерът да бъде собственик на който и да е клуб", каза спортният министър Красен Кралев.

"Вината за несериозното отношение към "Левски" не е на премиера Борисов.

"Виждаме, че има желаещи да бъдат собственици (визира баскетболния треньор Константин Папазов), ако те не потвърдят желанието си, смятаме че е редно акциите да отидат в привържениците, които са заявявали многократно желанието си да вземат съдбата на "Левски" в свои ръце."

Според Кралев "феновете са показали, че са голяма сила и няма да допуснат клуба да изчезне".

Спортният министър увери, че назначението на бившия играч, директор и за кратко собственик на клуба Христо Йовов (притежавал акциите около месец, преди да ги прехвърли на Божков) в Българския спортен тотализатор (БСТ) не е по линия да се помага на "Левски".

Дневник