41-годишен мъж от Шумен намери портфейл с пари и го предаде в полицията днес следобед, а по-късно бе открит и собственика на загубената вещ, съобщиха от ОДМВР.

Малко след 15:30 часа Дарин Йорданов, специалист в Служба по геодезия, картография и кадастър - Шумен отишъл в сектор „Пътна полиция“, за да смени контролния си талон. След като му го издали, на излизане от административната сграда забелязал черно портмоне на земята, отворил го и видял, че в него има парична сума в размер на 250 лева. Обадил се на началника на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Веселин Георгиев, за да му го предаде.

В портмонето, освен сумата имало и клиентска карта за пазаруване в БУЛМАГ. Униформени служители се свързали с фирмата, за да разберат кой е притежател на картата и се оказало, че е на името на 73-годишен мъж от Шумен. Полицаите се свързали по телефона с него и той обяснил, че е ползвал административна услуга в сградата на „Пътна полиция“ и преди минути си е тръгнал от там. Попитали го дали е загубил нещо, а той обяснил, че не може да си намери портмонето.

Полицаите му казали, че е намерено от мъж и е предадено като го поканили да си го получи. 73-годишният собственик Веселин Янев благодарил на мъжа, намерил и предал в полицията портмонето му с пожелание доброто да го следва навсякъде.

ШУМ.БГ