Сияна Димитрова от III б клас при СУ „Йоан Екзарх Български”, бе излъчена за шампион на шестото издание на клуб „Математически таланти”, съобщиха от училището.

Математическата надпревара се проведе онлайн с ученици от 2 до 7 клас от цялата страна. Сред 200 участници Сияна е сред състезателите с максимален резултат от точки.

Малката математичка е участвала в едни от най-престижните и масови математически надпревари зад граница и у нас и заслужено е завоювала златни медали и първи места в повечето от тях.

Сред участията и в международни състезания са TIMO-Тайландска международна математическа олимпиада, квалификационен кръг за България, където завоюва златен медал с право на участие във финалния кръг в Тайланд, HKIMO - Международна олимпиада по математика Хонг Конг, квалификационен кръг за България-сребърен медал с право на участие във финалния кръг в Хонг Конг, Московска международна олимпиада за малки ученици и други.

Сред националните математически надпревари тя е завоювала през 2019 г. купи, златни и сребърни медали в 10 състезания, провели се в различни градове на страната.

ШУМ.БГ