22-годишен мъж от Шумен бил задържан за притежание на наркотици снощи около 20:20 часа, след като помел три паркирани автомобила, съобщиха днес от ОДМВР в града.  

Водачът, управлявал лек автомобил Шкода „Октавия“, се движил по бул. “Симеон Велики“ в града и блъснал паркираните леки коли. Собственикът на единия от ударените автомобили забелязал, че след като слязъл от шкодата, водачът изхвърлил някакъв предмет. Взел го и го предал на полицейския екип, който дошъл на място да отработи произшествието.

22-годишният мъж, водач на шкодата потвърдил, че изхвърлените две кутии от цигари са негови. В тях обаче полицейските служители намерили около 2 грама суха тревиста маса. Наркотичното вещество, което по думите на мъжа е марихуана, е иззето и предстои да бъде изследвано лабораторно.

Водачът е тестван за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества - пробите са му отрицателни. Той е задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Съставен му е акт за произшествието с материални щети, образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества.

ШУМ.БГ