Със заповеди на председателите на Окръжен и Административен съд се въвеждат нови правила за достъп до сградите на магистратите, след като те подновиха изцяло дейността си.

В сградите на съдилищата се допускат само страни, техните представители и други лица, участващи в процеса по конкретно дело, задължително снабдени с маски или друго предпазно средство, както и с ръкавици.

От Административния съд в Шумен съобщиха, че страните по делата ще се допускат пет минути преди часа на откритото съдебно заседание и по поредност на делата, като останалите изчакват пред сградата на Административен съд Шумен.

На входа на съдебната сграда на Административен съд Шумен се поставят дезинфектанти за гражданите, които задължително преди влизане в сградата, трябва да ги използват.

В сградата на Окръжен и Районен съд в Шумен няма да се допускат лица с грипоподобни симптоми, като за целта се прави термометричен контрол на влизащите адвокати и граждани, който се извършва от служителите от ОЗ “Охрана“. Това е посочено в заповедта на председателя на ОС – Шумен.

В Съдебната палата движението е еднопосочно, а асансьорът се използва в краен случай. На входа се поставят автоматични дезинфектатори, които са задължителни за ползване от влизащите лица. Продължава да е в сила забраната за използването на пейките в съда.

Справки за дела в сградите на АС и ОС гражданите и адвокатите могат да правят - от 9:00 часа до 12:00 часа и от 14:00 часа до 17:00 часа.

ШУМ.БГ