Официалната автобиография на английския музикант Елтън Джон (73) ще бъде публикувана и на български. "Аз" ще излезе на книжния пазар в началото юни, съобщи издателство "Прозорец". Изданието ще бъде с твърди корици,с 24 страници илюстрации и ще струва 35 лева. Преводът е на Светлана Комогорова-Комата.

Елтън Джон, който има над 50-годишна музикална кариера, започна усилено работа по мемоарите си през 2016 г. Известният музикален критик на "Гардиън" Алексис Петридис беше ангажиран с текста.

"Често ме обвиняват, че гледам само напред към поредния концерт или творчески проект. Така че за мен е изненада, тъй като се оказа, че писането ме пречиства. Поглеждайки назад, осъзнавам какъв луд живот съм имал, което е огромна привилегия. Животът ми е като дяволско скоростно влакче и все още се тресе", заяви през 2016 г. Елтън Джон.

Известният певец не крие недостатъците си и не спестява истаната за себе си - провалите, глупостите и безобразията, които е правил. Но онова, което прави автобиографията на Елтън Джон интересно четиво, е забележителното му чувство за хумор и най-вече безпощадната му самоирония, уверяват издателите на "Аз".

Дневник