Изявени футболисти на "Левски" от близкото и по-далечното минало призоваха бизнесмена Васил Божков и партньора му Георги Попов да предоставят мажоритарния пакет акции в техните ръце. Емоционалното обръщение, озаглавено, "Обречени на вечност", е публикувано в официалния сайт на клуба и е подписано от много имена, сред които са бившият президент на БФС Борислав Михайлов и Наско Сираков.

Сред подписалите се легенди на сините от по-стари времена са Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов, Емил Спасов и Ангел Станков. В обръщението се прави връзка между любовта на сините към "Левски" и любовта на Божков към историческите ценности.

Кризата в "Левски" се задълбочи заради сътресенията около мажоритарния пакет акции на клуба. Преди дни бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ, прехвърли акциите към министър-председателя Бойко Борисов. Пиарката на премиера Севдалина Арнаудова заяви, че той няма да ги приеме. Вече трети ден Борисов не е коментирал темата, няма и отговор на зададените от "Дневник" въпроси към него чрез пресслужбата на Министерския съвет.

"Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца ви призовават да върнете голямата ни любов - "Левски". Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни син отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния "Левски", пише в текста, в който се изтъква емоционалната привързаност на бившите футболисти към клуба.

Той завършва с послепис: "Ценители като вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като "Левски" и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България".

Дневник