Бойко Борисов е собственик на "Левски" и трябва да реши какво да прави с акциите на клуба. Това обяви приближеният до Васил Божков Георги Попов в телевизионно интервю по Би Ти Ви.

Преди дни Попов и Божков джиросаха близо 87% от акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

"Не бихме желали по никакъв начин да бъдем тези, които ще ликвидират "Левски". Затова знаем как се решават всички въпроси при нас. Господин Борисов експлицитно заяви, че трябва да се смени неясната собственост на този клуб. Според нас тя беше ясно, но затова решихме, че е най-лесно, за да няма спекулации господин Борисов да бъде наясно и от него не се иска нищо. Той може в момента при дадения казус или да откаже акциите, но това трябва да стане в писмена форма, или да ги прехвърли на друг. Нашето искрено желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба, но нека той да реши. Това е негово изконно право", коментира Попов.

По повод писмото от легендите на "Левски" с призив за взимането на акциите от Божков, Попов обясни че то трябва да бъде адресирано към Борисов.

"Проведох личен разговор с господин Наско Сираков, който изрази желание да поеме акциите от господин Борисов и с помощта на Павел Колев да продължат борбата за спасение на "Левски", добави Попов.

На въпрос защо съдбата на "Левски" е политизирана с джиросванет на акциите на името на премиера, Попов прехвърли топката към Борисов. "Нека ви върна на срещата на Борисов с феновете през януари и последвалите изявления, че трябва да бъде сменена собствеността, че трябва да бъдат предприети едни или други акции, за да може държавата в лицето на спортния тотализатор да подпомага футболния клуб. Ако това не е политизиране на въпроса, значи аз наистина не разбирам".

Приближеният до Божков обяви, че е готов да даде клуба в ръцете на ветераните, ако Борисов върне акциите обратно

"Нека се откаже, нека ни ги джироса и моменталически ще изпълним искането на ветераните, но ние нямаме право на това, това е решение на господин Борисов. Ние не можем да го съветваме".

"Взех акциите от хора близки до различни кръгове"

"Защо не попитате господин Божков дали Борисов му е дал клуба. Аз не мога да знам. Ние сме заедно, обсъждаме, но в крайна сметка стигнахме до това общо решение. А защо той не ги е върнал или ги е взел от господин Борисов аз това не знам", така Попов отговори на въпрос от кого Васил Божков е взел "Левски" и дали това е премиерът.

"Аз ги взех от хора близки до различни кръгове. Прочетете джирата на акциите".

От тях се видя, че за около месец клубът е бил собственост на бившия играч и директор на сините Христо Йовов. Той е считан за приближен до партия ГЕРБ, а в момента е в Управителния съвет на Българския спортен тотализатор.

"В момента не съм собственик на "Левски", не бих допуснал по никакъв начин клубът да фалира, ако има начин да избегна това. И с всичко това са свързани моите действия. Моята молба и апел са този клуб да бъде запазен. Не искам да ми бъде вменявано действие, водещо към ликвидацията на "Левски", добави Попов.

Той нарече безпочвени обвиненията от прокуратурата към себе си и Васил Божков.

Дневник