Кубрат Пулев се подготвя за война срещу световния шампион в бокса Антъни Джошуа и всички пътища водят към сблъсък с Тайсън Фюри. Това заяви мениджърът на българина Ивайло Гоцев в интервю за "Скай спортс".

Той е уверен, че Пулев ще осъществи плана си и ще осуети амбициите за мач между Джошуа и Фюри, който се обсъжда от щабовете на двамата. Според Гоцев козът на българина е, че той вече е побеждавал състезатели от Великобритания в лицето на Дерек Чисора и Хюи Фюри.

"Така или иначе всички пътища водят към (Тайсън) Фюри. Той е човекът. Би било страхотно да срещнем един след друг шампионите на Великобритания, нали", каза Гоцев.

Пулев е претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Първоначално битката беше насрочена за 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, а след това беше преместена за 25 юли, но впоследствие беше отложена за неопределено време заради пандемията от коронавирус.

Гоцев уточни, че намерението на двата щаба е мачът да се проведе във Великобритания в периода между септември и декември. Такъв вариант съществува, ако се допусне публика, като в противен случай битката ще бъде преместена на друго място. Сред обсъжданите варианти са Близкия Изток, Китай и Хърватия, посочи мениджърът на българина.

"Нагласата му е, че отиваме на война. За да отидеш на война, се иска голяма подготовка и знаем какъв е залогът. Това е единственият му шанс да стъпи на върха и да стане първият и единствен шампион в тежка категория за нашата страна и тази част от света. Това ще бъде страховит сблъсък. Те са еднакво високи, еднакво силни физически и остава да видим кой е по-добрият боксьор, по-добрият боец в тази ера. Това, което мога да кажа, е, че Кубрат ще представлява голямо предизвикателство за Джошуа", допълни Гоцев.

Дневник