Завръщането на състезанията по лека атлетика е възможно, но само с компромис за липсата на публика по стадионите. Това обяви президентът на Световната федерация по лека атлетика (IAAF) лорд Себастиан Коу.

По-рано през седмицата ръководството на спорта обяви нов предварителен календар за състезанията от Диамантената лига. Той предвижда 11 турнира, започвайки от август.

"Няма как да пренебрегнем препоръките на общини, държавни ръководители и медицинските специалисти. И затова състезанията ще се провеждат без хора по трибуните. Ясно е, че това е някакъв компромис, но е важно спортистите да се върнат към състезателен режим", коментира Коу пред Insidethegames.

Президентът на IAAF обяви, че срещата му с Международния олимпийски комитет (МОК) относно осигуряването на дяла от приходите, очаквани от отложените олимпийски игри в Токио, е била много продуктивна.

Няколко международни федерации са готови да изискат предсрочно плащане на сумите от МОК, за да могат да компенсират загубите си, причинени от коронавируса.

Дневник