Артрозата е хронично дегенеративно заболяване, което се разделя на около 200 различни вариации. Всяка една от тях се характеризира с различни проявления. Цялостно могат да бъдат обобщени, като автоимунни възпаления на ставите и заобикалящата ги синовиална тъкан и прилежаща мускулатура. Науката все още не може да предложи подходящо работещо лечение за хората с артрит. По-тежките случаи разчитат на редовни инжекции с кортикостероиди, за да могат да осъществят и най-простите форми на движение с крайниците.

Но мнозина експерти не гледат с добро око на тях. Кортикостероидите могат да доведат до множество странични ефекти. Към тях спадат депресия, тревожност, липса на желание за живот и ниско либидо. А когато си лишен от способността да се наслаждаваш напълно на заобикалящата те действителност, какъв смисъл има способността за свободно движение?

Много пациенти сами отказват да бъдат третирани по този начин. Те предпочитат да живеят с болката и парещите крампи на артрита, отколкото да бъдат по-малко себе си. За тяхно щастие, съвременната наука и медицина вече са достатъчно добре напреднали, за да има и натурални средства за облекчаване на артритните симптоми.

Редовното раздвижване е препоръчително за всеки, който иска да остане мобилно активен и във зряла възраст. Една от основните причини за появата на подобни невро-дегенеративни заболявания е именно липсата на движение и затлъстяването. По-долу ще обясним, какви промени в лайфстайла е препоръчително да направите, за да се радвате на живота до дълбока старост!

Затлъстяването и Заседяването – Основни Причини за Артрозата!

Наличието на излишни килограми има пряка връзка с развиването на двата основни и най-тежки форми на артрозата. Това са остеохондритът и ревматоидния артрит. Връзката между тях и богатата на въглехидрати и излишни мазнини диета е особена. А също и свързана с липсата на редовно движение и заседяването. Отдава се на повишеното напрежение върху ставите. Ако качите дори само 10-15 кг. повече, то напрежението върху синовиалните връзки ще бъде около 35-50 кг. отгоре.

Появата на първичните симптоми на артрита често са свързани с болка и парещи крампи. А също и със зачервени и видимо възпалени участъци по кожата. Можете да ги разпознаете повече от лесно. А как да станете и да се раздвижите, когато ви боли толкова много? За радост на всички, страдащи от артрит, съвременната наука е напреднала до такава степен, че да предложи няколко алтернативи. Все повече популярност набират натуралните средства за успокояване на артритни болки. Такова е кремът за облекчаване на дерматологичните инфламации ХондроСтронг.

Нека да разгледаме връзките между остеохондрозата и ревматоидния артрит:

  • Мазнината е химически активен елемент. Тя постоянно изпуска протеини в човешкото тяло, които водят до образуването на синовиални възпаления.
  • Науката е потвърдила, че хората със затлъстяване страдат от артрит много по-често от тези с нормално тегло.
  • Излишното тегло оказва огромно напрежение на синовиалните връзки и води до по-бързата им атрофия.

Обърнете внимание на следните лесни промени в лайфстайла, които да направите, за да се радвате на повече сводоба на движение.

Редовен Секс във Всяка Една Възраст!

Редовно страдате от сковани стави? Започнете да ги отпускате по-редовно и свободно в спалнята. Ако партньорът ви страда от артрит, то трябва да му подсигурите много подкрепа. А също и да проявите въображение и ... малко творчество и повече практика. Възглавниците, специализираните пристягащи неопренови чорапи и клинове, които поддържат възпалените зони, могат да подобрят сексуалното ви изживяване. Както и да ви провокират да изпробвате нови пози, за да намерите онази, която ви доставя най-много удоволствие.

Не Ставайте Рязко от Леглото!

Това е добър начин за справяне с обострената болка и схванати стави рано сутрин. Първо се преместете на една страна. Докато пускате краката си над ръба на леглото, насочете торса си нагоре. Теглото на краката може да помогне на горната част на тялото да стигне до седнало положение. Когато вече сте с двата крака на пода, изчакайте да премине виенето на свят. Свийте коремните си мускули, за да се изправите.

Насладете Се на Живота Без Болка и с Повече Активност!

Хората с артритни заболявания трябва да останат активни. Това ще им помогне да запазят своята независимост и желанието си за живот. Могат да си помогнат и с прилагането на натурално средство за облекчаване на ставната болка и крампи. Преминете и към богато на Омега-3 мастни киселини меню, за да подпомогнете естествения синтез на синовиална тъкан и течност в тялото.

krasota-zdrave.com