След повече от два месеца прекъсване, музикантите от Симфониета - Шумен отново ще зарадват съгражданите си и гости на града с любими произведения.

В навечерието на светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се състои първото събитие на открита сцена. На 22 май /петък/ от 18 часа до в градинаката източно от Общината публиката ще има възможност да чуе добре познати творби от Пипков, Стайнов, Свиридов, Моцарт, Григ, Бизе, Брамс и много други.

Със съдействието на Община Шумен е осигурена необходимата организация за безопасност на публиката – ограничен брой столове, обособени места за вход и изход, дезинфекция на ръцете.

От ръководството на Симфониета любезно молят желаещите да посетят събитието да носят лични предпазни средства /защитна маска за лице/ и да спазват дистанция от 1,5 метра, се казва в съобщението на  Симфониетата.

Възобновяване на дейността й стана възможно, след като министърът на здравеопазването разреши на сценичните изкуства да работят на открито.

ШУМ.БГ