Провеждане на Гран при на Великобритания във Формула 1 през 2020 г. зависи от правителството, обяви директорът на пистата "Силвърстоун" Стюърт Прингъл. През уикенда той съобщи, че е подписан договор със собственика на спорта "Либърти медия" за две състезания в рамките на няколко дни.

Двете надпревари на "Силвърстоун" ще бъдат третият и четвъртия кръг от променения сезон заради коронавируса. Те трябва да се проведат на 26 юли и 2 август.

"Работим много активно за провеждане на състезанията. Всичко зависи от правителството и това дали ще ни дадат зелена светлина. Аз обаче не виждам причина това да не се случи", коментира Прингъл.

По думите му от "Либърти медия" са изготвили план, който може да се следва стриктно. Той включва тестване на всички в падока на всеки 48 часа. Състезанията ще бъдат без публика.

"Ситуацията се променя постоянно, но препоръките, които правителството издаде напоследък, ни дават поводи за оптимизъм, че е възможно да има състезания", добавя Прингъл.

Планът на Формула 1 е сезонът да стартира на 5 юли с Гран при на Австрия. Подобно на "Силвърстоун", пистата "Ред бул ринг" също трябва да приеме два старта.

Дневник