Испанското първенство проучва възможността да излъчва по-голям брой мачове, когато шампионатът бъде подновен след паузата заради коронавируса. Това обяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас, който призова за провеждане на мачове в понеделник.

"Аз бих искал да има мачове всеки ден, когато първенството започне. Това обаче може да се случи единствено при договорка с Кралската футболна федерация (RFEF)", коментира Тебас пред "Мовистар".

До завършване на сезона остава да се изиграят 11 кръга, а Ла Лига предвижда да направи така програмата, че да може максимален брой срещи да се излъчват по телевизията. Това се прави заради провеждането на срещи без публика.

В момента мачове от Ла Лига в понеделник не се играят. От 2019 г. RFEF наложи забрана, която в момента е обжалвана от лигата. Въпреки това Тебас изрази надежда, че забраната може да бъде вдигната заради непредвидената ситуация.

Президентът на Ла Лига съобщи пред медиите и сключване на нови договори за излъчване на шампионата. По думите на Тебас испанското първенство се радва на все по-голям интерес от телевизиите.

Клубовете в Испания започнаха групови тренировки от началото на седмицата. Засега плановете на Ла Лига са първенството да бъде подновено на 12 юни.

Дневник