Легендата Аспарух Никодимов призова за обединение на двата клуба, които носят името ЦСКА.

Единият играе в Първа лига на стадион "Българска армия", а другият за първи път в историята си влиза там след решението на БФС да спре сезона и да обяви класирането във втора дивизия за крайно.

    "Нека намерят баланс и се разберат като културни хора в името на ЦСКА - каза Никодимов пред в. "България днес". - Така по-лесно ще се направи нов стадион, по-лесно ще наваксаме изгубените години.

    Ще се приближим като организация и финанси до Лудогорец. Да не ставаме за смях. За 1948 влизането в елита е подарък. Не мога да разбера логиката едното първенство да се доиграва, а другото да се прекратява."

Паро, който е една от най-големите фигури в "червената" история, записа името си като  архитект на успехите над Нотингам и Ливърпул като треньор. А като футболист играе в паметните мачове с Интер и Аякс. Това са вероятно и четирите най-големи момента в миналото на ЦСКА. Никодимов даде и своето мнение около ситуацията в момента, когато такова обединение изглежда далечно.

    "ЦСКА е този, който играе на "Армията". Цял живот е било така и ще бъде. Най-разумното нещо е да се обединят двата отбора, няма какво да делят. Така единият дърпа напред, а другият назад и нищо не става.

 Ако обичат ЦСКА, трябва по този начин да решат въпроса.

Къде играят 1948 - по селските стадиони? Вижда се и публиката им. Като не им ходят хората на мачовете, за какво е този отбор. Трябва да си направят изводите.

Друго решение няма, да обединяват силите и да сме конкурентни. Ако иска ЦСКА да е силен, трябва да има един клуб. Ако трябва, да сложат неутрален президент."

Дир.Бг