"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори" - така Васил Божков обяви следващия си ход за "Левски".

Бизнесменът се обърна към заинтересованите за съдбата на футболния клуб с въпрос за определяне собственика на акциите.

"Съгласни ли сте новият собственик на акциите на "Левски" да бъде определен чрез електронно гласуване", написа Божков във "Фейсбук" и създаде анкета.

Кризата в "Левски" се задълбочи заради сътресенията около мажоритарния пакет акции на клуба. Точно преди седмица Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ, направи ход за джиросване на акциите към министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът отвърна, че това не е негов проблем и че не приема акциите.

Юристите дават различни версии за собствеността на "Левски". Повечето смятат, че Борисов вече е собственик на клуба. Според други джиросването на акциите е дарение и министър-председателят следва изрично да се откаже от него.

В картината се включи и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който дари 500 хил. лева на "Левски" чрез фирмата си "Интръст". Ходът предизвика противоречиви реакции сред привържениците, като тръстът "Синя България, държащ 10% от акциите на футболния клуб, призова дарението да не бъде приемано.

Дневник