Лично аз съм напълно сигурен, че добрият стар футбол с привърженици ще се върне съвсем скоро, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Очакванията му са играта да не се промени след голямото прекъсване заради пандемията от коронавируса COVID-19. "Футболът не се промени след Втората световна война или след Първата световна война и няма да се промени и заради вирус", посочи словенецът в интервю за "Гардиън".

Той смята, че ще бъдат загубени милиони долари. "Положението в УЕФА не е толкова притеснително, не сме в опасна ситуация, но ние продължаваме да се вълнуваме от малките клубове и първенствата", каза Чеферин. И добави, че това е нарушило съня му, защото "би било безотговорно", ако в тази ситуация заспива мигновено.

"Положението е сериозно, но случаите вече намаляват и ние сме по-внимателни. Знаем повече за вируса и като цяло съм положително настроен човек. Не харесвам апокалиптичните мнения, че ще трябва да чакаме втора и трета вълна, дори пета вълна", заяви словенецът.

В повечето страни в Европа футболът беше спрян в средата на март. Франция, Нидерландия и Белгия вече обявиха край на сезоните във вътрешните си първенства, а другаде се работи усилено за завръщане, но пред празни трибуни. Бундеслигата стана първото първенство, направило голямата стъпка.

По думите на Чеферин евротурнирите ще се доиграят до края на август.

Дневник