Един от водещите клубове в Англия "Манчестър юнайтед" вече усеща отрицателните последици от пандемията. "Червените дяволи" публикуваха финансовия си доклад за тримесечието от 1 януари до 31 март, като най-значително е увеличението в размера на дълговете.

В отчетния период задълженията на клуба са нараснали с 42.2% до 429.1 милиона паунда.

Приходите за тримесечието са 123.7 милиона паунда, като те бележат спад с 18.7% спрямо преди година. Най-чувствително е понижението в приходите от телевизионни права. Намалението е с 51.7%, като "червените дяволи" са прибрали 26 милиона паунда от това перо.

Понижението в приходите от телевизионни права се дължи на спирането на Висшата лига и евротурнирите заради пандемията. Финансовият директор Клиф Бати уточни, че "Юнайтед" е загубил 8 милиона паунда заради отлагането на три мача от първенството през март.

В допълнение клубът ще трябва да върне 20 милиона паунда, получени авансово по перото телевизионни права, дори сезонът да бъде доигран.

Вицепрезидентът на "Манчестър юнайтед" Ед Уудуърд обяви, че очаква тенденцията с увеличаване на загубите да продължи заради кризата.

Дневник