Обвиняемият бизнесмен Васил Божков обяви, че Наско Сираков ще получи собствеността на акциите на "Левски".

Сираков убедително е изборът на привържениците на "Левски" за човека, който да получи мажоритарния пакет акции на клуба според гласуването, организирано от обвиняемия бизнесмен Васил Божков във "Фейсбук". Той събра над 28 000 гласа, като изпревари втория - депутата от ДПС Делян Пеевски (15 200 гласа).

"През януари предадохте "Левски", май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за "любимия" си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на "Левски", написа Божков във "Фейсбук".

От години Сираков беше страни от "Левски", но на 17 май обяви публично, че е готов да вземе акциите.

"Всички ние левскарите сме виновни, за да се стигне до това положение. Едни с действията си, другите - с бездействието. "Левски" не е създаден, за да се спасява. Той е създаден да успява, да побеждава. "Левски" ще успее да се спаси, но наистина в момента времето ни притиска. Нищо не можем да направим за спасението на "Левски" без акциите", каза Сираков в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Дневник