Вниманието на световния шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа продължава да бъде насочено към провеждане на мача с Кубрат Пулев на територията на Великобритания. Ако тази възможност отпадне, тогава ще бъдат разглеждани други варианти за двубоя, заяви мениджърът на британеца Еди Хърн.

"Няма ли да е прекрасно да преминем през всичко това и да организираме сблъсък за световната титла в тежка категория във Великобритания тази година. Заради настоящата несигурност очаквам да го видим (Джошуа) отново на ринга най-рано в края на септември, но по-скоро през октомври или ноември, когато се надяваме мерките да бъдат разхлабени", каза Хърн пред "Скай спортс".

Първоначално битката за титлата на Международната боксова федерация (IBF) беше насрочена за 20 юни в Лондон, но пандемията от коронавирус доведе до отлагане на двубоя за неопределено време. Скоро двата щаба трябва да определят място и нова дата.

Сред обсъжданите варианти е мачът да се проведе на римски амфитеатър в Хърватия. Според мениджъра на Пулев - Ивайло Гоцев, това е най-добрата оферта за провеждане на двубоя и срещата може да бъде насрочена веднага.

"Осигурихме мястото, обезпечихме спонсори, местните власти са зад нас и са готови да ни посрещнат. Предложената от нас дата е 29 май. Но ние сме отворени за промяна и мачът може да е няколко седмици по-рано или по-късно", каза Гоцев.

Дневник