Лионел Меси е най-успешният футболист в историята на "Барселона" и играе за клуба вече 18 години, е обмислял да напусне каталунците. Това призна аржентинецът в интервю за RAC1, в което говори за проблемите си с испанските власти.

През 2017 г. Меси получи присъда от 21 месеца заради данъчни измами и укриване на 4.1 млн. долара в периода 2007-09 г. В крайна сметка присъдата стана условна с глоба от 252 хиляди евро.

"По това време с цялата тази бъркотия около хазната и данъчните проблеми исках да напусна. Не просто да напусна "Барселона", а Испания. Отношението към мен не беше правилно и това ме караше да се чувствам ужасно. Никога обаче не е имало реална оферта към мен, защото всички бяха наясно, че искам да играя за "Барселона", каза капитанът на каталунците.

Аржентинецът призна, че данъчните проблеми са се отразили на семейството му.

"Периодът беше много труден, хората не знаят през какво преминахме. Единственото положително е, че децата ми бяха малки и не разбраха какво се случва", добавя Меси.

Въпреки проблемите в миналото и сложната ситуация през 2017 г. Меси признава, че иска да завърши кариерата си на "Камп ноу". Настоящият договор на 32-годишния играч изтича през юни 2021 г.

"Идеята на моето семейство е да сме в Барселона, искам да приключа тук. Първ, защото знам как се чувствам в този клуб, а на второ място заради това, че този град е нашият дом. Не искам да се преместваме, децата ни са добре тук, а и не искам да слагам край на много приятелства".

Дневник