Разликата от четири точки на върха в Бундеслигата между "Байерн" (Мюнхен) и "Борусия" (Дортмунд) се запази и след изиграване на мачовете от 27-ия кръг. Двата тима постигнаха очаквани победи, втори поред за тях след подновяването на първенството.

Баварците надвиха с 5:2 "Айнтрахт" (Франкфурт) на своя "Алианц арена", докато жълто-черните се справиха с "Волфсубрг" след 2:0 като гост.

Във вторник предстои и дербито в германския футбол, като "Борусия" приема шампионите в мач от междинния кръг.

На "Алианц арена" "Байерн" контролираше напълно двубоя и поведе още в 17-ата минута, когато Леон Горецка се разписа след подаване на Томас Мюлер. Това беше 17-а асистенция за Мюлер през сезона, с което той изравни рекорда в Бундеслигата.

В края на първата част самият Мюлер се разписа и удвои аванса на домакините.

Секунди след началото на второто полувреме Роберт Левандовски вкара трети гол, което успокои шампионите. Липсата на концентрация доведе до шанс за "Айнтрахт" и в рамките само на три минути гостите вкараха два пъти.

Централният защитник Мартин Хинтерегер се разписа след центрирания от корнер, като това бяха и първите точни удари за тима от Франкфурт.

В 61-ата минута Алфонсо Дейвис вкара четвърти гол за "Байерн" и спря устрема на гостуващия тим.

Крайният резултат беше оформен четвърт час преди края. След двата гола във вратата на "Байерн" Хинтерегер се разписа и в собствената си мрежа, като не успя да изчисти топката след изстрел на Серж Гнабри.

По-рано през деня "Борусия" направи достатъчно, за да си тръгне с три точки от "Волфсбург". Рафаел Герейро в 32-ата и Ашраф Хакими в 78-ата минута бяха точни за жълто-черните.

Това беше едва четвърти мач, в който нападателят на "Дортмунд" Ерлинг Браут Холанд не успя да се разпише. Норвежецът има 10 попадения в 10 срещи в Бундеслигата, откакто се присъедини към тима.

Дневник