Министър-председателят Бойко Борисов отново заяви, че не се интересува от темата с акциите на "Левски", които му бяха джиросани от обвиняемия бизнесмен Васил Божков на 13 май. Тогава премиерът отказа да ги приеме, а впоследствие уточни, че не иска да бъде замесван и няма казус по въпроса.

"Какво общо имам аз с "Левски", че да ми се пращат писма. Не се интересувам и няма да коментирам изобщо. Ако някой иска да направи добро на "Левски", ще даде акциите на Наско Сираков. Ако има такова писмо, ще го скъсам и ще го хвърля", каза Борисов при посещение в село Бирково, където се строи ново училище.

Думите му дойдоха, след като в събота формалният собственик и партньор на Божков - Георги Попов, отново прехвърли топката към премиера. Според Попов прехвърлянето на акциите от негова страна към Наско Сираков минава през отказ на Борисов, като от управителния съвет на "Левски" са отправили питане с писмо до министър-председателя.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ. Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на господин Наско Сираков", каза Попов пред Би Ти Ви. Той допълни, че е реалистично акциите да стигнат до Сираков до края на следващата седмица.

Юристите дават различни версии за собствеността на "Левски". В началото повечето смятаха, че Борисов вече е собственик на клуба. Според други джиросването на акциите е дарение и министър-председателят следва изрично да се откаже от него.

"Левски" празнува рождения си ден в очакване на отговори за бъдещето

Успоредно с коментара на Борисов "Левски" празнува 106-ата годишнина от създаването на клуба. Традиционното шествие, което премина покрай знакови за сините места в София, беше поведено от Сираков.

Бившият футболист на "Левски", който очаква да получи мажоритарния пакет акции, след като в петък Божков обяви, че ще му ги прехвърли, беше посрещнат с аплодисменти и поздравления от привърженици и хора, свързани с клуба.

Сираков отказа да говори по темата за смяната собствеността и бъдещето на "Левски".

"Аз съм легитимиран от цялата синя общност, но не съм легитимиран документално и юридически. Когато акциите бъдат тук, в моите ръце, ще дам пресконференция, на която ще отговоря на всички въпроси. Когато се случи, тогава", каза Сираков.

Той се завръща като ключова фигура в клуба, след като преди седем години изрече думите "Тръгвам си от "Герена" и повече кракът ми няма да стъпи тук", а по-късно критикува управлението на тогавашния собственик на сините Тодор Батков.

Преди шествието Сираков и Батков показаха топли отношения. Бившият собственик на сините призова за обединение и подкрепа към ръководството.

"Левски" го е имало, има го и ще го има. Може да прозвучи силно, но докато има българи, докато има и България, ще го има и клуба. Решението със Сираков е много добро. То обединява спортния дух, успехите като спортист, той е най-успешният спортен ръководител. Дайте да се обединим около него и с общи усилия да продължим напред", каза Батков.

Дневник