Преподавателят по български език и литература от СУ “Йоан Екзарх Български“ – Шумен, г-жа Женя Маринова и петокласниците от училището получиха признателност за упорития труд и вдъхновението, което са вложили през учебната година.

Те получиха грамоти от онлайн платформата Книговище (платформа, която предлага онлайн игра на въпроси и отговори върху детски книги, общност на четящите, забавление и образование в едно). По повод 24 май Книговище за втора година връчва своите награди на четящи деца, а за първи път отличава за работата им и 24 учители от страната.

Сред наградените учители с приз „Посланик на четенето за учебната 2019/2020 г.“ е и Женя Маринова. Грамота за „най-четящ клас“ получават и децата от петите класове от Хуманитарното училище.

Грамотите, които получиха Женя Маринова и нейните ученици са със специално послание от детската писателка Юлия Спиродонова – Юлка. “Вие сте вълшебниците, повели книгите за ръка, за да стигнат те до децата. Благодаря ви!” - гласи посланието към учителите.

„Читателите са също толкова важни, колкото и писателите. Ако ви няма читатели, на кого е притрябвал писателят? Щастлива съм, че ви има“ е посланието на Юлия Спиридонова – Юлка, към четящите шуменски деца.

ШУМ.БГ