Осминафиналният мач в Шампионската лига между "Ливърпул" и "Атлетико" (Мадрид) през март е довел до смъртта на 41 души след избухване на пандемията от коронавирус. Това сочи проучване, публикувано от вестник "Таймс".

Двата тима се изправиха един срещу друг на 11 март на стадион "Анфийлд", а на срещата присъстваха 52 хиляди души, включително три хиляди фенове от Испания.

Според статистиката случаите на заразени с COVID-19 в Ливърпул рязко се е увеличил след двубоя. "Таймс" цитира учения Едж Хийт, който е автор на научен труд и е анализирал данните на Националната здравна служба.

Хийт съобщава, че в резултат на този мач и заразяването 41 души са починали в рамките на 25 до 35 дни.

Преди дни мениджърът на другия тим от града "Евертън" Карло Анчелоти разкри, че Юрген Клоп не е бил съгласен срещата да се играе. "Чух се с Юрген няколко дни преди този мач и той ми каза, че е истинско престъпление да се играе с "Атлетико" при тази обставновка", коментира Анчелоти.

Великобритания и Испания са сред най-засегнатите страни в света от COVID-19. Общо заразените на Острова са над 250 хиляди души, а смъртните случаи почти 37 хиляди. В Испания заразените са 282 хиляди, а починалите 28 хиляди.

Дневник