Ракета №1 на България Григор Димитров ще играе в Белград и Задар на мини тура Adria Tour – демонстративни надпревари, организирани от Новак Джокович. Това стана ясно от специална пресконференция на световния №1 в понеделник, на която се разбра още, че в турнирите се включва и Александър Зверев.

По първоначална информация – българинът ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия).

Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина, но днес каза, че тези две опции остават под въпросителна – още не е ясно дали ще може да се играе там. Все още се очаква допълнителна информация за съперниците на Григор, както и официално потвърждение на датите. Всички мачове ще се играят на клей.

Джокович сподели, че двамата с Димитров трябва да играят в Черна Гора, но все още не е ясно дали турът ще мине през страната.

Ясно е, че Саша Зверев ще играе в сръбската столица, а след това има възможност да пътува и до Задар, макар това още да не е сигурна опция. Както знаете, към момента е потвърдено и участието на Доминик Тийм.

Надяваме се да имаме публика, но трябва да спазваме всички ограничения в Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. Искам, преди да ми зададете въпросите си, да потвърдя, че е 100% сигурно, че ще бъдат организирани турнири в Белград и Задар. За Черна Гора и Босна и Херцеговина все още не е потвърдено. Лично аз бих искал и там да се проведат надпревари. Работим върху това“, каза Джокович.

Gong.bg