Два кръга след подновяването на сезона в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд) и "Байерн" (Мюнхен) се изправят един срещу друг в голямото дерби на германския футбол. Двата тима, които са кандидати за шампионската титла, са разделени от едва четири точки, а в толкова напреднала фаза от сезона крайният резултат може да има голямо значение.

Много експерти определят срещата като финал, тъй като след нея ще има само шест кръга. Ако "Байерн" спечели, ще поведе със седем точки и ще направи решителна стъпка към осма поредна титла. Жълто-черните обаче са готови да отправят предизвикателство.

Мачът е тази вечер от 19.30 часа на "Сигнал Идуна парк" в Дортмунд и ще бъде предаван пряко по Евроспорт 2.

И двата тима са безгрешни, откакто Бундеслигата се завърна. Домакините победиха "Шалке" и "Волфсбург", без да допуснат гол, докато баварците се справиха с "Унион" (2:0) и "Айнтрахт" (5:2).

Треньорът на "Дортмунд" Люсиен Фавър е убеден, че тимът му е по-добър от първия мач между двата отбора. През ноември жълто-черните загубиха с 0:4 в Мюнхен. "Играем по-добре, в добра форма сме и сме оптимисти. Единственият минус е липсата на публика", коментира Фавър.

Дотук "Борусия" е най-добрият домакин в Бундеслигата с баланс от 10 победи и три равенства, като няма загуба на своя стадион. След подновяването на шампионата обаче тенденцията се обърна и домакините печелят много по-рядко.

"Мачове като този с "Борусия" винаги са нещо специално. Става дума за двубой между два силни отбора. Надявам се да се получи хубав мач. След рестартирането на Бундеслигата ние взехме шест точки от двата мача и аз съм доволен. Намираме се в добра изходна позиция и искаме да защитим първото място", коментира треньорът на "Байерн" Ханзи Флик.

Баварците са в серия от шест поредни победи, а нямат загуба в общо 13 шампионатни срещи.

Дневник