Трима мъже са задържани в полицията в Шумен за притежание на наркотични вещества, единият от тях бил зад волана на лек автомобил. В село Вълнари пък полицаите установиха неправоспособен шофьор, седнал почерпен зад волана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

С положителна на  метамфетамин проба се оказа 25-годишен шуменец. Той карал лек автомобил Фолксваген Поло и бил спрян за проверка около 17,00 часа в събота на бул. “Ришки проход“, близо до кръстовище с улица „Силистра“.

Поведението на водача се сторило съмнително на проверяващите полицаи и те извикали екип на сектор „Пътна полиция“ да го тества за шофиране след употреба на наркотични вещества. След теста била отчетена положителна на метамфетамин проба. При извършено претърсване в дома на шуменеца е намерен полиетиленов плик с бяло вещество на кристали и друго със суха листна тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

На 24 май около 10:20 часа на бул. “Симеон Велики“ била извършена полицейска проверка на 34-годишен шуменец. В него бил намерен текстилен плик с три топчета, обвити в полиетилен, всяко със суха листна тревна маса, гриндер  с топче със суха тревна маса, по негови данни – марихуана. След претърсване в дома му са намерени още две топчета със суха тревиста маса и електронна везна. Иззети са общо над пет грама от наркотичното вещество.

20-годишен жител на Велики Преслав бил проверен на ул. “Отец Паисий“ в Шумен. Полицейските служители намерили и иззели около един грам суха тревна маса. Веществото предстои да бъде  изследвано лабораторно.  

По случаите са образувани досъдебни производства.

В село Вълнари полицаите установиха 34-годишен мъж с куп нарушения. Мъжът карал Фолксваген Голф и бил спрян за проверка вчера на ул. “Козлодуй“ в селото. Лекия автомобил  бил без поставени регистрационно табели. Шофьорът, жител на Вълнари, не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, след справка станало ясно, че е неправоспособен. Бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,43 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Автомобилът, собственост на 34-годишен мъж от Несебър  бил с прекратена регистрация от три седмици. Водачът бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

 ШУМ.БГ