Наско Сираков ще получи безвъзмездно акциите на "Левски", заяви мажоритарният собственик на клуба Георги Попов. По думите му това трябва да стане в следващите дни.

"Направихме го, за да избегнем сигурния фалит на клуба, който щеше да се случи. Хората щяха да смятат, че ние сме тези, които го желаят. Ние сме единствените, дали наши пари след платени данъци, и не бихме желали... Искаме да избегнем социално напрежение", каза Попов пред Би Ти Ви.

"Даваме акциите безвъзмездно. Г-н Сираков какво да ни плати? 25 милиона (лева)? Няма как. Даваме ги безвъзмездно, за да върви клубът напред", добави той.

Първоначално Попов и Васил Божков, срещу които има повдигнати обвинения и има искане за екстрадирането им от Дубай, джиросаха акциите на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът заяви, че не желае да има нищо общо.

Впоследствие Божков проведе гласуване във "Фейсбук" и обяви, че акциите ще бъдат дадени на Сираков. До момента най-резултатният футболист в историята на "Левски" отказва да говори по темата.

В края на януари Божков и Попов обявиха, че са дали над 20 млн. лева на клуба, и посочиха, че те са чрез спонсорски договори и дарения. Преди ден лидерът на "Движение 21" и бивш член на ръководството на "Левски" Татяна Дончева постави въпроса как са описани парите, които двамата са дали на клуба, и дали ако са записани като заеми, двамата няма да си ги потърсят.

Дневник