В рамките на 20 дни "Левски" отчита близо 600 хиляди лева от феновете си, като част от дарителската кампания за подпомагане на клуба. По случай 106-та си годишнина сините си поставиха за цел да съберат поне 1.5 милиона лева, "за да успеем да закрепим клуба в тази нечовешка ситуация".

Това се случи само дни, след като акциите на клуба бяха джиросани на премиера Бойко Борисов от свързаните със собствеността Васил Божков и Георги Попов.

Средствата, получени от фенски дарения са на стойност 299 886 лева. Други 295 хиляди лева са от продажбата на виртуални билети за 106-ата годишнина на клуба.

"Рекордите падаха един след друг, а благодарение на вас ПФК "Левски" официално стана първият български футболен клуб, напълнил стадион в условията на епидемиологична обстановка и събитие, което не предполага присъствие на фенове на съоръжението", обърнаха се от "Левски" към феновете си.

На 19 май беше обявено, че клубът е получил дарение и от депутата от ДПС Делян Пеевски на стойност 500 хиляди лева. То предизвика много дискусии, но в крайна сметка Управителният съвет на сините реши да приеме сумата.


През тази седмица се очаква контролният пакет от акциите (86.6%) да бъде джиросан от Георги Попов на името на Наско Сираков. Легендарният голмайстор и бивш директор на клуба, изрази желание да получи акциите и да участва в стабилизирането на сините.

Дневник