Мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн планира мачът за световната титла по бокс с Кубрат Пулев да се проведе пред публика. Британският мениджър е на мнение, че срещата между двамата може да бъде пред 1000 души. Щабът на световния шампион държи мачът да бъде във Великобритания.

Хърн дори има две предложения за място - "Роял Албърт Хол" и конгресният център "Олимпия".

"Искам да направим този мач в Обединеното кралство. Мисля, че Ей Джей може да се боксира през октомври или ноември. Защо не в "Роял Албърт Хол" или "Олимпия" пред 1000 души. Това ще бъде страхтно събитие", каза Хърн пред BoxingScene.

Мачът между двамата ще бъде за титлата на Международната боксова федерация (IBF), като Пулев е задължителен претендент за този пояс.

Според Хърн провеждане на спортни събития без публика е против интереса на всички заинтересовани страни. "Ясно е, че трябва да бъдем креативни и да си създадем възможности. Просто съм против да се отварят ресторанти и пъбове, а спортните събития да са без зрители".

Местата предложени от екипа на Джошуа имат история с бокса. Известната "Роял Албърт Хол" е популярна най-вече с концертите, но за пръв път приема бокс още през 1918 г. На това място своя професионален дебют прави Ленъкс Люис, а през 1979 г. Мохамед Али провежда демонстративен мач.

В "Олимпия" през 1921 г. се провежда мач за световната титла в лекатежка категория.

Пред "Дневник" мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев обяви, че екипът предлага мачът да бъде на римски амфитеатър в Хърватия.

Дневник