Италианецът Силвано Пранди ще продължи да води мъжкия национален отбор по волейбол. Специалистът е избран с почти единодушно от ръководството на волейболната федерация, като единствено Иван Сеферинов е бил против.

Помощник на Пранди ще е треньорът на шампиона "Нефтохимик" Николай Желязков. "Целта е да има приемственост и в един момент той да наследи италианеца", посочват от федерацията.

Очакванията са дебютът на своеобразния тандем да е в квалификации за европейското първенство, които в момента не са отложени заради коронавируса. В отбора ще настъпят промени, след като капитанът Виктор Йосифов и Теодор Салпаров се оттеглиха.

Досегашният договор на Пранди изтече в началото на годината след неуспешното участие в квалификацията за олимпийските игри. Преди това миналата есен под негово ръководство България записа най-слабото си класиране на европейско първенство от 2005 г.

Найден Найденов е утвърден за селекционер на младежкия национален отбор, а Мартин Стоев ще води отбора до 18 години. Начело на женския национален отбор остава Иван Петков. Юлиян Караберберов ще е отговорник по физическата подготовка на националните състезатели, като той влиза и в състава на треньорската комисия.

Бившият национал Евгени Иванов-Пушката оглави комисията за детско-юношески волейбол. На заседанието е бил създаден фонд за подпомагане на детско-юношеския волейбол, като президентът на федерацията Любомир Ганев и членът на управителния съвет Красимир Илиев са дали по 1000 лева, обявиха от организацията в сайта си.

По предложение на председателя на комисията по маркетинг Давид Давидов нейни членове ще са Ганев, Ивайло Цветков, Атанас Гаров и Сашо Йовков.

Дневник